Saturday, January 13, 2007

Loft Life (1)

Het duurt nog even, maar over een jaar (?????) verhuis ik van het centrum van eindhoven naar.....een ander deel van het centrum van Eindhoven. Een monumentaal deel van de stad. Ik heb een loft in de Lichttoren gekocht (zie het lelijke rode cirkeltje in de eerste foto hieronder). Ben nu al een half jaar aan het spelen met de inrichting, m'n eigen meubels ontwerpen, keukentje zoeken, beslissing of ik al dan niet een urinoir op het toilet wil. In de loop van dit jaar zal ik hier de vorderingen delen.

Hier alvast wat foto's van de loft, die ik afgelopen zomer binnen heb mogen maken.
Ik heb al heel wat gedaan, maar ik laat niet alles in één keer zien. Ik bewaar wel wat voor een "uneventfull day", als ik echt niet meer weet wat ik moet schrijven.

Friday, January 12, 2007

James Patterson - The Lake House

Leuk verhaal, maar verder niet heel erg indrukwekkend. Genetisch gemanipuleerde kinderen, geboren met vleugels. Lekkere pulp, niet meer dan dat. Zou wel een leuke film kunnen worden.

Thursday, January 11, 2007

Ally McMe???

Ik kijk de afgelopen weken elke avond een aflevering van Ally Mcbeal. Jaren geleden de serie op tv gevolgd, nu gewoon op DVD. Destijds vond ik het erg grappig, amuserend. Nu kijk ik er als dertiger naar en zie veel van mezelf terug in Ally. Neurotische, oppervlakkig, op zoek naar diepgang, de ware liefde, twijfelend of deze echt bestaat, eerst wachtend op geluk en later actief op zoek, genietend van het leven en toch denken dat je iets mist, heel gelukkig alleen en bang om alleen te blijven.

Tijdens het verloop van de serie groeit ze.

Dat doe ik nu ook.

Wednesday, January 10, 2007

Beat it up right

Gisteren voor het eerst naar bokstraining gegaan. Het was niet zo zeer een goed voornemen, maar meer eindelijk doen wat ik al heel lang wil. Vooraf wel een beetje nerveus, niet voor de pijn, ik kan wel tegen een stootje, het is zelfs goed om m'n incasseringsvermogen te verhogen. Maar ik had wel m'n twijfels over de andere leden van de club. Het idee is wel sterk gekoppeld aan een macho-cultuur (lang leve de vooroordelen).

Eerst een goede 20 minuten touwtje springen, afgewisseld met push-ups en buikspieroefeningen. Ik was gelukkig niet de enige nieuwe, dus we kregen met z'n drieen eerst wat training in de basics. Opnieuw leren staan en lopen is best grappig. Vervolgens beginnen met slaan, links en rechts. Als je je heel erg concentreert is dat nog best lastig te onderscheiden.

De laatste 20 minuten dan toch die handschoenen aan en in de palmen van je partner stoten. Wat een heerlijk gevoel. Einde van de les ben ik helemaal overtuigd. Ik was moe, maar tegelijk ook helemaal hyper. Echt zo'n gevoel van "Bring it on !!".

Dit wordt m'n sport. Gezellige mensen, energiek en leuk.

Just stay away from the face!!!!

Tuesday, January 9, 2007

Jack London - White Fang

Bekend verhaal, bekend boek. Wel mooi, maar zal niet één van m'n favoriete verhalen worden. Oppervlakkig gaat het over een wolf, die in aanraking komt met mensen en hoe hij wordt gevormd door hun onderdrukking, misbruik, begeleiding en liefde.

Een klein beetje dieper graven en je ziet het verhaal hoe "iemand" bijna volledig door zijn of haar omgeving wordt gevormd. Onze denkwijze, verwachtingen en reacties zijn de gevolgen van hoe anderen ons behandelen. Haat levert haat en liefde levert liefde. De les is niet dat we hopeloze gevallen zijn, zonder enige verantwoording voor onze daden, maar eerder "zoals jij behandeld wilt worden, behandel zo ook een ander, dus met respect, waardering, liefde en vergeving"........

..............ik kan volgens mij beter voor de EO gaan schrijven.


Oh, nog een boodschap: Don't forget to live on the wild side. Cliché but true.

Monday, January 8, 2007

Hell's Kitchen


Vind het heerlijk om te koken. Neem er echter zelden te tijd voor. Heb er ook niet altijd de tijd voor. Best jammer, want met een beetje meer oefening, zou m'n keuken er misschien niet uitzien alsof die ontploft is na een verse kookuitspatting.

Vanavond is het een recept uit m'n moeders keuken geprobeerd: Bacon and Egg pie. Op zich best makkelijk. Ei, spek, bladerdeeg en groenten naar keuze.

Het grote probleem zit hem in de bloem, die over het keukenblad verspreid moet worden om de bladerdeeg netjes uit te rollen. Binnen een halve minuut zit het in m'n trui, op de magnetron, op de vloer, m'n haar, m'n gezicht. In principe overal, behalve op het keukenblad.

Nu is m'n huidige keukentje niet echt groot. Misschien als ik meer ruimte heb, dat ik alles beter op z'n plaats kan houden. Maar de kans is groter, dat ik alleen meer troep maak.

Hieronder alvast een voorproefje van m'n nieuwe keuken. Deze moet ik nog bestellen en het duurt nog zeker een jaar voordat het huis wordt opgeleverd, maar ik kan niet wachten.








Sunday, January 7, 2007

True Wealth

Ik ben stinkend rijk. Kijk niet naar m'n bankrekening, want daar zal je het niet vinden, maar als je me dit weekend had gevolgd "à la Big Brother" had je gezien dat ik een rijke man ben. Ik heb namelijk echte rijkdom: vrienden en familie, liefde, lust en warmte.

Vrijdagavond naar de stamkroeg. Ik ben aan het minderen, dus ik sta niet meer elke week om 01:00 uur al ladderzat aan de bar, maar ik was al weer een tijdje niet geweest. Ik werd gelokt door vrienden en de belofte van bier. Ik heb me weer kostelijk vermaakt. Met de helft van de kroeg een babbeltje gemaakt, bijkletsen met oude bekenden, plannen maken voor Carnaval en weer een min of meer geplande ontmoeting met iemand, waar ik heel erg verliefd op kan worden. Na behoorlijk wat biertjes ging ik op wolken naar huis: ik heb veel goede vrienden (geen hartsvrienden, maar goed gezelschap) en ik heb een fantastisch compliment op zak. Met de woorden: "de eerste keer dat ik je zag dacht ik WOW" kon m'n weekend niet meer stuk.

Zaterdag eten bij een heel goede vriend in Tilburg. Leuke jonge, mooi, slim, grappig en lief. Zo nu en dan is hem en mij gevraagd: Ben je nooit verliefd op hem geweest? Het antwoord is van beide altijd een duidelijke NEE. We lijken zo veel op elkaar, dat het eng is. Dat is ook het mooie aan deze band. We kunnen elkaar alles vertellen en elkaar helemaal begrijpen. Dit is een relatie die ik enorm waardeer en nooit zou op willen geven.

Zondag kwam de familie langs. M'n ouders en m'n zusje. Ik heb in het verleden veel over ze geklaagd en zal ook zeker in de toekomst blijven doen, maar ik weet diep van binnen dat ik van ze hou en met geen ander zou willen ruilen. Zijn we een normale familie? Nee. Houden we van elkaar: absoluut. ...... en ze hebben me behoorlijk wat wijn en whisky gegeven voor m'n verjaardag. Wat wil een mens nog meer?

Later op de dag even naar één van m'n beste vrienden. Gewoon wat spulletjes ophalen en een kopje koffie doen. Dit wordt nooit de liefde van m'n leven, maar als we allebei oud en grijs zijn zien we elkaar nog steeds even vaak en maken we flauwe grapjes hebben we serieuze gesprekken en zijn we er nog altijd voor elkaar. Dit geloof ik met heel m'n hart.

De liquide middelen zijn misschien beperkt, maar ik het belangrijkste opzicht ben ik schatrijk.