Saturday, January 27, 2007

I should know better


Na meerdere gefaalde pogingen om mijn handvaardigheid te verbeteren, heb ik me er na vanmiddag maar bij neergelegd: klussen is niet voor mij.


Ik heb een, naar mijn idee, leuk concept bedacht voor de verlichting in m'n nieuwe loft. Maar licht is toch één van de lastigste dingen om te bepalen. Is het niet te helder, te donker, is de kleur goed, past het wel bij de rest van de inrichting? Daarom had ik besloten om een mock-up lamp te maken. De mannen van de Lampenier waren heel hulpvaardig en met het juiste materiaal en het correcte gereedschap in huis ben ik maar begonnen. Ik wilde vijf lampjes bij elkaar aansluiten, maar ik zag de bui al hangen. Dus eerst maar eens kijken of ik één lampje werkend kon krijgen. Kroonsteentjes, ftting, stekker...het zag er allemaal goed uit. Een klein uurtje driftig in de weer met een schroevendraaier en een tang en ik was zo ver om de vruchten van m'n arbeid te plukken.


Pats....ging het snoer. Doorgebrand.

Pats....ging de stop. Doorgeslagen.


Ik ben weer eens gefaald als klusjesman. Voortaan laat ik het over aan een (semi-)professional. Kent iemand er één?

Robert Jordan - Crossroads of Twilight


The wheel of time turns....

Crossroads of Twilight is al weer het tiende boek in de Wheel of Time reeks van Robert Jordan. De verhaallijnen zijn te complex om hier nu toe te lichten. Ik ben verzot op deze boeken, vanwege het feit dat deze serie enigzins afwijkt van de standaard fantasie verhalen. Er is een duidelijk herkenbaar "evil", maar "good" is niet altijd zo "good". Iedereen wordt op een menselijke manier weergegeven, met al het menselijke falen: twijfels en angst, wraak en haat, passie en leed. Ik ga er helemaal in op. Niet zo zeer dit boek, maar de hele serie is een absolute aanrader.

Thursday, January 25, 2007

The end of the night



The evening was great, the ending was perfect.

Tender

Passionate

Hungry

Parting is such

Sweet

Pleasure

Tuesday, January 23, 2007

Let's Get Physical

Weer een blogje over het boksen: ik beloof het, dit is voorlopig de laatste. Deze week was echter even een afwijking van de reguliere training. Niet touwtje springen, niet sparren, geen techniek training. Deze week hadden we een vervangende docent. Leuk jong ventje, die ons een introductieles in Israelische zelfverdedigingstechniek "Krav Maga".

De basis van deze techniek is de natuurlijke reflex, die het lichaam maakt als het aangevallen wordt. Waar het op neer kwam is dat we de hele les elkaar knietjes moesten geven en elkaar moesten wurgen. Best grappig, maar toch best complex. Wel leuk om te leren hoe je bepaalde aanvallen kan weren en zo snel mogelijk weer de bovenhand in elke situatie kan krijgen.

Wel jammer dat de adrenalize "buzz" wat minder is. Volgende week gewoon weer op de vuist.
Degene die mij een beetje kennen, weten dat ik niet een geweldadig persoon ben. Degene die me goed kennen verbazen zich nog steeds dat ik boksen zo leuk vind.

Monday, January 22, 2007

Sisters are doin' it for themselves


20 januari heeft ze gedaan, wat iedereen al lang had had zien aankomen. Hillary Rodham Clinton heeft zich kandidaat gesteld voor de presidentsverkiezing van 2008. Ze zal eerst de partij en de kiezers helemaal achter zich moeten krijgen. Die zijn nog redelijk verdeeld. Zeker nu ze het op moet nemen tegen Barack Obama, die nu al de zwarte Kennedy wordt genoemd . Hij heeft alleen z'n naam niet echt mee: Obama / Osama, dat kan de kiezer toch niet lekker liggen. Hopelijk heeft het Amerikaanse volk genoeg verstand om dit onderscheid te blijven zien, maar daar valt soms aan te twijfelen.

Persoonlijk hoop ik op een grootse overwinning voor Hill en Bill. De VS heeft onder de tweede generatie Bush toch al weer veel te lang stil gestaan. Ze zal het wel moeilijk krijgen. Als ze de voorronde overleefd, zal ze het naar alle waarschijnlijkheid moeten opnemen tegen Giulani en hij heeft na 9/11 al bewezen, dat hij het volk achter hem kan krijgen.

Sunday, January 21, 2007

Loft Life (2)

Ben nu al een paar maanden bezig met het optimaliseren van de indeling van m'n loft. Over twee weken heb ik een afspraak met de aannemer, om te beoordelen of wat ik wil überhaupt kan en wat dat me dan gaat kosten. I hate budgets, maar ik heb niet veel keus. Dus als wat ik wil te duur is, zal ik toch nog een paar wijzigingen moeten maken.

De belangrijkste wensen, die ik in dit ontwerp heb gemaakt zijn:
  • 'S avonds koken en eten met een uitzicht naar buiten
  • Zo min mogelijk plafonds deuren (je ontkomt er soms niet aan)
  • Inloopbadkamer vanaf de slaapkamer
  • Grote woonkamer
Ben benieuwd wat de aannemer zegt.