Friday, February 2, 2007

A Little R&R

Genot is een avondje in de sauna. Tot voor kort was ik niet echt een sauna-ganger. Te veel gene waarschijnlijk. Vlak voor de kerst ben ik toch een keertje de nieuwe sauna, Steamworks in Arnhem, ingedoken. Ik moest me geestelijk en lichamelijk voorbereiden op drie dagen met de familie (van wie ik zielsveel houd, maar drie dagen is toch iets te veel van het goede).

Ik was erg onder de indruk van deze sauna: schoon, modern, groot en gezellig. Vandaar dat ik heb besloten om vaker van dit kleine genot te genieten. Zo nu en dan, als de stress, vermoeiing en frustratie weer een beetje te veel wordt, gewoon even een paar uurtjes aan niets anders denken dan ontspannen.

Ik was vandaag vrij, dus ik kon op donderdagmiddag m'n werk neerleggen en even een paar uurtjes wegzakken. De muzieksauna was helaas iets te droog en niet echt warm genoeg. De reguliere sauna was heerlijk. Wel vreemd om te zweten zonder inspanning, elke porie opent en druppelt. Voor je het weet ben je echt overal nat. Ik heb de hele avond geswitched tussen het stoomhok, de sauna, het bubbelbad en het zwembad. HEERLIJK.

Wednesday, January 31, 2007

I should know better (2)


Wie niet handig is, moet lief zijn. Gelukkig lukt dat laatste me meestal wel. Eén van mijn collega's is kennelijk wel zo handig, dat hij vijf fittingen aaneen kan sluiten en hij was zo vriendelijk om dat te doen.

Hij had m'n "story of continuing failure" aangehoord tijdens de lunch op maandag (het is ondertussen vaste prik op maandagmiddag om te horen welke domme dingen ik nou weer heb uitgespookt in het weekend). Hij kwam vandaag op kantoor gewoon aanzetten met de hele constructie, zoals ik hem Ik had het nog niet eens gevraagd.

Een lieve actie van hem en kennelijk doe ik toch iets goed onder m'n collega's, om dit te verdienen.

Ik zal nog geen foto's plaatsen van het concept of het proefmodel (welke uitstekend werkt trouwens), omdat ik stiekeme, arrogante hoop heb, bij een succesvolle uitvoering van het ontwerp, om te kijken of ik één of andere producent zo gek kan krijgen, dat hij mijn ontwerp koopt. Zo enthousiast ben ik over deze lamp

Monday, January 29, 2007

Gross me Out


Je kan me snel op de kast krijgen. Ik ben meestal de eerste, die het zegt. Maar vandaag was wel de druppel. Ik dacht gewoon een rustige coupé te hebben gevonden, wanneer deze door drie buitenlandse touristen / medereizigers ook in gebruik werd genomen.

Niet erg, mensen die praten als je niet in een stilte-coupé zit. Dat moet kunnen, maar wat niet moet kunnen is vervolgens een uur lang een veelvoud aan chips, fruit, frisdrank en zonnepitten naar binnen te werken.
Je mag van mij best wel eten, maar wat zij deden was niet eten maar VRETEN. Alles werd, al pratend naar binnen gepropt en als ze even niet praten was het geluid van het gesmak rond de sappige nectarines overdonderd. Ik heb een uur in walging gezeten. BAH.