Friday, February 9, 2007

Bzzzzzzz

Ik laat me niet kisten door het koude weer. Vandaag ben ik de kapper binnen gestapt en me lekker kort laten scheren. Zomer´s koppie dus.

Nu nog effe een goede muts op de kop tikken.

F.Scott Fitzgerald - The Great Gatsby


Nog zo'n klassieker, zo'n "die moet je hebben gelezen"-boek, als je de critici moet geloven. Ik was niet overdonderd, maar ook niet helemaal teleurgesteld. Het leest wel lekker weg.
......
Het verhaal speelt zich af in de "roaring twenties" en hoe meer ik over deze periode lees of zie in films en op tv, hoe meer ik me erger aan de leegte van deze booming jaren. Het ziet er allemaal heerlijk en frivool uit, maar schijn bedriegt. Het verhaal gaat over een man, die iedereen naar zich toe trekt, door het geven van grootse feesten en door te genieten van het grote fortuin dat hij bezit. Maar omringd door al deze geweldige mensen is hij toch maar een schijnvoorstelling. Hij laat bijna niemand dichtbij komen. Hij heeft één grote liefde en die is hij kwijt. Hij denkt dat hij haar kan terug winnen, maar er is toch te veel tijd verstreken. Zijn liefde is volmaakt, de hare verdeeld. En na een tragisch einde ziet de schrijver dat het volle leven van Gatsby toch maar een lege facade blijkt te zijn.

Sunday, February 4, 2007

Breasts and Brains

Ik ben vorig jaar zo gek geweest om te beloven dat ik dit jaar als travo naar het slettenbal te gaan op de vrijdag voor/van carnaval.

Ik heb een jurk, een pruik en schoenen. Dit weekend ben ik met een vriendin de stad in geweest op zoek naar en BH en panties. Gelukkig geslaagd. Over net iets minder dan twee weken mag ik dus proberen een roze cup-B te vullen. Dat moet wel lukken. Nu nog proberen om de familie juwelen een beetje te verbergen. Dat is best lastig in een stretch-jurkje.

Was verder ook een hele gezellige middag. Normaal gesproken ga ik in de stoel van de therapeut zitten, maar dat lukt met deze vriendin niet goed. Een middag lang van confronterende vragen. Is best lastig om dan nog aan je illusies vast te houden.

Assume


To Assume - een aanname maken

Vrijdag ging ik langs bij de aannemer om mijn idee voor mijn loft te bespreken. Ik nam aan, dat alles wat ik wilde finaal de grond in zou worden geboord. Gelukkig was het een positief gesprek. Bijna alles wat ik wil is mogelijk, met hier en daar een kleine aanpassing. Alles past mooi binnen budget. Zeker met de leuke, maar niet al te duren badkamer- en toilet benodigdheden, die ik afgelopen zaterdag bij Plieger heb uitgezocht.

Het begint wel een beetje te dagen, dat ik echt een huiseigenaar ga worden en dat het huis ingericht gaat worden, zoals ik dat wil.

Robert Jordan - Knife of Dreams


Ik heb dit boek anderhalf jaar geleden gekocht en heb eerst de 10 voorgaande delen (ruim 7000 blz) en een legio andere boeken eerst gelezen. Ik hoef nu nog maar anderhalf jaar te wachten op het vervolg, maar zal in de tussentijd waarschijnlijk weer van voren af aan beginnen. Zal inhoudelijk verder niets melden. Dat heeft geen nut, als je de eerste 10 delen nog niet hebt gelezen.