Wednesday, February 28, 2007

Politics and religion

Quote uit de Gaykrant:
"Morgen (28-02-07) buigt de gemeenteraad van Vlissingen zich over de kwestie van de weigerambtenaren. Aan de orde komen twee moties: GroenLinks roept op geen weigerambtenaren aan te stellen. Nieuw is dat de ChristenUnie dit via een eigen motie wil verhinderen.
In de motie van de CU staat dat het college van B&W wordt opgedragen als algemene richtlijn bij het aannemen van ambtenaren van de burgerlijke stand aan te houden, dat de samenstelling van de groep ambtenaren van de burgerlijke stand een afspiegeling moet zijn van de samenstelling van de gemeente.

De andere (GL-)motie roept juist op om in gemeentelijke stukken uitdrukkelijk op te nemen dat een huwelijksambtenaar alle wettige huwelijken dient te voltrekken. Ook wordt B&W verzocht bij het kabinet dit standpunt kenbaar te maken en te pleiten voor het intrekken van de uitzonderingsbepaling."

Sinds de verkiezingen van vorig jaar, is dit waar ik het meest voor vreesde: dat politiek en geloof weer onlosmakelijk verbonden zijn in Nederland. Mijn mening: een ambtenaar van de wet, dient zich te houden aan de letter van de wet. Deze zegt dat in Nederland twee mannen of twee vrouwen met elkaar mogen trouwen. Zijn geloofsovertuiging en voorkeuren mogen hem niet hinderen om zijn werkzaamheden uit te voeren. Er zijn ook godsdiensten, die interraciale relaties verbieden. En hoe zit het dan met al die goede "Christenen", die enkele jaren in zonde leven, voordat ze het huwelijksbootje in duiken? Moeten we ambtenaren ook de mogelijkheid geven om deze verbintenissen door een liberalere collega te laten uitvoeren?

Stephen King - Eyes of the Dragon


Samenvatting (amazon.co.uk):

This is a captivating masterpiece of heroic adventure and classic dragons and magic fantasy as only Stephen King could have written. A kingdom is in turmoil as the old king dies, murdered by a strange and horrible poison. While the land of Delain mourns, the evil wizard Flagg, hatches an unscrupulous plot, which sees the King's eldest son Peter imprisoned for his father's murder, and the youngest son inherit the throne. Only Peter knows the truth about his own innocence and the evil that is Flagg. Only Peter can save Delain from the horror that Flagg has in store. But first, he must escape from the high tower...


Eigen oordeel:
matig, maar leest lekker weg. Jammer dat de illustrties zo simpel en plat zijn. Het "fantasy" gehalte is minimaal en de schrijfstijl is kinderachtig. Het is, dat ik deze van mezelf moest lezen (wil alles van Mr. King weer een keer gelezen hebben), anders.....

Monday, February 26, 2007

Death of a Sales Bitch

Seats & Sofa's.....Ik had al m'n twijfels over deze zaak. Dit kwam voornamelijk vanwege de Amerikaanse vlag in hun logo. Dit voorspelt meestal niets goeds. Maar ik werd afgelopen week op alle stations en in de abri's geconfronteerd met hun reclamecampagne. En laat er op die poster nou de bank staan, die ik ook al op de site van Goossens staat. Leuke twee zitter met een chaise longue (thanx Fresco).
Ik was zaterdag toch in de buurt, dus ik dacht effe naar binnen te gaan. Een vriend had me al gewaarschuwd voor de aggressieve verkooptechniek, maar ik dacht dat ik hier wel immuun voor zou zijn. Nou aggressief was het zeker, maar het begon nog redelijk vriendelijk.

Typisch Amerikaans: vragen hoe het met me is, maar eigenlijk al niet meer geinteresseerd zijn in het antwoord. Ik had kunnen zeggen, dat ik me zo klote voelde, dat ik had overwogen om mezelf in het kanaal te werpen. Hij had het waarschijnlijk niet eens gehoord. Ik kan gelukkig de eerste verkoper afpoeieren met een "ik kijk gewoon even rond". Salesperson 1: down.

Ik volg braaf de wandelroute; ja er is een wandelroute. Zwaar teleurgesteld loop is langs de ene lelijke bank na de andere, op zoek naar mijn droombank. Deze bleek helemaal aan het einde van de looproute te zijn. Ondertussen heb ik al twee andere verkopers van me af weten te schudden door m'n mp3-speler aan te zetten en hardop te neuriën.

Aangekomen bij mijn bank. Ik ga even zitten, om te kijken hoe het voelt. Dit had ik niet moeten doen. Voordat ik er erg in heb, word ik op MIJN bank vergezeld door een behoorlijk oude, slecht geblondeerde verkoopster. Ze heeft zich tactisch geplaatst tussen mij en de trap (de snelste ontsnappingsroute). Ik zit vast. Ik kan haar niet zo maar negeren. Da's onbeleefd. Dan maar gebruik maken van het feit, dat ze misschien iets over de prijs weet.

"Deze bank zit heerlijk hè? Is de stof niet prachtig" Het is een zandkeurige suede. Oerlelijk en ik ken mezelf; dit blijft nooit schoon.
"Nou, nee" ...was dus het verkeerde antwoord, want vervolgens werd ik overladen met stoffenstaaltjes, de één nog lelijker dan de ander.

Ze ziet helaas m'n enthousiasme voor een antraciete lapje en denkt dat ze binnen is. Ik heb haar snel uit die illusie geholpen.
"Ik wil nu geen bank kopen" "Ik heb nu geen nieuwe bank nodig, pas over een jaar"
"Nee, ik wil hem ook niet al bestellen of op een lijst staan, om gebeld te worden, net voordat hij uit de collectie gaat." "Nee, het gaat niet om de prijs, dus die korting maakt me helemaal niets uit."
"Nee, het ligt niet aan de bank, het ligt aan deze winkel. Ik wil niet zo behandeld worden. Ik wil dat u mij met rust laat. Gaat u aub even weg bij de trap."

Ik begin te vermoeden, dat ze dood neer moet vallen, voordat ik bij trap kan komen, maar gelukkig heeft ze door dat ik dat vermoeden heb en laat mij alsnog weggaan. Ik ren bijna de zaak uit en ik kom er echt noooooit meer.

Sunday, February 25, 2007

Balls


Met Schots bloed zou je toch verwachten dat ik toch enigzins geschikt ben voor een potje pool. Helaas is dit niet het geval. M'n vader, m'n zwager, m'n neven: ze kunnen het allemaal redelijk goed. Ik moet blij zijn als ik de witte bal niet pot. Desondanks vind ik het toch een leuk spelletje (want laten we eerlijk zijn, het is geen sport!).

De laatste tijd duik ik wat vaker de poolhal in, zoals op deze vrijdag. M'n date was afgezegd, dus ik had een behoorlijke "Men are bastards!" dag. Frisofeest was dus ook niet een optie. Maar een hele goede vriend wist me weer op te vrolijken, door me uit te nodigen voor een paar potjes potten.

De atmosfeer in een snookerhall is lekker traditioneel: donker, rokerig en in de afgelopen 50 jaar amper veranderd. Dit mag wat mij betreft zo blijven.

Na een heel mooi, redelijk gelijkopgaand eerste rondje, ging mijn speelvaardigheid al snel achteruit. Bier helpt dan niet meer. Je denk dan alleen dat je beter kan spelen. Maar "Lady Luck was smiling on me". Ondanks het feit dat ik m'n ballen niet daar kon krijgen, waar ik ze wilde, heb ik uiteindelijk toch met 3-2 gewonnen. Het helpt in dit soort sporten als je medespeler ook geen geluk heeft.

Cancel


Ik had op zich een vrij rustig weekje achter de rug.

Dinsdag boksen, Woensdag naar Leek (Groningen), donderdag pannekoeken bakken. M.a.w. ik was voorbereid op een fun-filled weekend. De annuleringen begonnen echter al vroeg.

Voor zaterdag had ik afgesproken met vrienden van me, om daar lekker een hapje te eten. Het zou een nieuwe ervaring worden, want meestal als ik daar ga eten, staat de bbq al aan. Daar is het nu nog iets te koud voor. Dus eindelijk een keer echt aan tafel. Helaas was de vriend van de andere genodigde nou net dit weekend in Nederland, dus is het doorgeschoven naar maandag over een week.

Vrijdag zou ik uitgaan met een jongen uit Tilburg. Hie ziet er leuk, aardig en redelijk normaal uit. Zou gewoon een gezellig avondje worden. We hadden ongeveer twee weken vooraf een min-of-meer losse afspraak gemaakt om op deze vrijdag wat te drinken, misschien een hapje eten. Donderdag had ik echter nog niets gehoord, dus een vaste afspraak hadden we niet. En ja hoor, vrijdag ochtend sms'je: "Helemaal vergeten. Ik heb nu al andere plannen gemaakt". SHIT

Zaterdagochtend had ik een afspraak staan met de tegelboer. Ik moet tegeltjes uitzoeken voor badkamer en toilet. Nu had ik m'n beste vriendign uitgenodigd om klaar te staan met het broodnodige advies. Je raad het al; ook zij heeft afgezegd.

Dit was helaas niet mijn weekend om met anderen afspraken te maken. Misschien moet ik dat niet meer doen en gewoon uitgaan van mijn spontaniteit die van m'n vrienden.

Silver lining: gelukkig heb ik een vriend waar ik altijd op kan rekenen en die heeft m'n vrijdagavond in elk geval opgefleurd.