Thursday, February 15, 2007

Lead me not into temptation


Toen m'n zwager met kerst een PSP kreeg was bij mij het eerste zaadje van verleiding geplant. Ik wil zo'n ding. Ik moet en zal er één hebben. Normaal gesproken ben ik niet zo moeilijk met geld. Het is een wonder dat ik nog goed kan typen met dit enorme gat in m'n hand. Maar voorlopig zal ik de verleiding toch echt moeten weerstaan. Niet alleen de nieuwe spullen voor het nieuwe huis (alleen het bed gaat mee), maar ook het lange weekendje naar Praag, een lang weekend naar Schotland voor de bruiloft van m'n neef en de nieuwe lente/zomer mode staan voor de deur. Ik wil in de herfst ook nog even de zon opzoeken. Sparen dus.

To quote Karen regarding a budget: "I hate that word"

C.S. Lewis - The Last Battle


Alle 7 verhalen van "The Chronicles of Narna" achter elkaar lezen is zelfs voor mij te veel van het goede. Niet te veel pagina's, maar wel te veel zoetsappigheid, moraliserende preken en ouderwets Brits. Ik heb ze daarom gewoon over m'n leesregime van het afgelopen jaar verspreid. Eindelijk heb ik dan dat laatste verhaal ook uitgelezen. Het zijn stuk voor stuk toch mooie, originele verhalen en vooral dit laatste deel, The Last Battle, is speciaal. Het is sterk verankerd in het Christelijke aspect van een beter hiernamaals, een veroordeling van goed en slecht en een beloning voor trouw, moed en geloof.

C.S Lewis wist waar die mee bezig was.

Tuesday, February 13, 2007

Joy in Repetition

I'm a sucker for the holidays.

Zelfs de afgezaagde en puur commerciële, zoals Valentijnsdag. Bij gebrek aan partner, die ik kan liefhebben, heb ik een goed alternatief nodig om morgenavond te vullen. Valentijnsdag is bij gebrek aan een partner voor mij een traditionele avond van kaarslicht, cholade en Amelie. Ik heb de film nu al zo vaak gezien, dat ik mezelf op rantsoen gezet. Alleen nog maar op 14 februari en 14 augustus.

Ik ben misschien alleen, maar na het zien van deze film denk ik altijd "Het kan echt, die happy ending. Ook ik vind hem wel."