Friday, January 19, 2007

Angels standing by

Ik was van plan om hier een uitgebreide klaagzang over mijn acht uur durende reis van Rotterdam naar Eindhoven te plaatsen. Overbodig lijkt me. Iedereen weet ondertussen wel dat het slecht was gisteren.
In plaats daarvan wil ik hier even de mensen bedanken, die mij de avond door hebben gesleept.

Om te beginnen:
De conducteur, die in Gilze-Rijen, waar ik stil stond, mij naar de dichtstbijzijnde kroeg heeft gewezen.
Jan, Joep, Madison en Helen, die mij in die kroeg gezelschap hebben gehouden.
Dennis, een vriend van Jan, die ons (Jan, Tobias, iemand van wie ik de naam niet heb onthouden en mijzelf) naar Tilburg heeft gebracht.
Jan, die mij zijn mobieltje heeft geleend om een lift te regelen.
Mijn beste vriend, die mij heeft gered uit Tilburg en netjes thuis heeft gebracht.

And last but not least: De brouwer van Hoegaarde. Heerlijk.

Allemaal: Hartelijk bedankt

Wednesday, January 17, 2007

Bruised and Broken

Nou jou, niet echt "Broken", alleen een beetje "Bruised".

Gisteren m'n tweede boksles en ook al m'n eerste blessure opgelopen. Touwtje springen is gevaarlijker dan je zou verwachten. Ik heb er een gekneusde teen aan over gehouden. Hij is helemaal blauw, paars en rood. Bah

Ook het lopen was wat lastiger vanwege geleidelijk toenemende spierpijn in m'n benen.

Maar pijn is fijn. Ik zit niet voor niets op boksen. Wat een fantastische workout. Binnen nu en een half jaar komt misschien eindelijk dat goddelijke lijf van mij tevoorschijn.

Tuesday, January 16, 2007

George Orwell – 1984

Ik probeer alle boeken te lezen op de lijst van 100 beste boeken, zoals beoordeeld door het Britse publiek, enkele jaren geleden. Zo kom ik boeken tegen waar iedereen wel van gehoord heeft en toch eens een keertje gelezen moet hebben. Zo ook 1984 van George Orwell. Het verhaal is bekend, een alternatieve wereldstaat. Leven wordt geleid volgens de principes en wetten van de heersende partij. Vrijheden zijn verdwenen, Love is Hate, War is Peace, Truth is lies.
Niet echt mijn genre. Ik lees om even weg te verdwijnen uit het alledaagse, maar dan wil ik niet wegzakken in een wereld waar hoop bijna verdwenen is en niet wordt beloond.
Moet je dit boek lezen? Ja. De principes die Orwell bespreekt blijven courant, de manier waarop hij zijn theorieën tot in de kleinste details weet te verdedigen en gelijktijdig kan verafschuwen is bewonderenswaardig. En wij hebben hem te danken aan de eeuwige woorden: "BIG BROTHER IS WATCHING YOU."


Ben je net als mij iemand, die gewoon even wilt ontsnappen, laat hem dan gewoon liggen en kijk liever de film.